İzleyiciler

21 Eylül 2011 Çarşamba

Lord of the Rings

  En ürkünç yüzüğüm. İlk etapta bu nee diyerek baktığım ama taşlarından ötürü gözüme pırıl pırıl gelen bu kertenkele şu ara favorim. Bir türlü net çekemedim, hala bir Canon'um yok, idare edin lütfen :)

Yüzük: Tresera


Ayyrıcaaa Trendydolap ilk hediyesini veriyor. Katılmak için buyrun buraya :)

13 Eylül 2011 Salı

VOGUE Fashion's Night Out ''Machka & Twist''

Gizemciğimizden  İstanbul'da olacaklar ve ikincisi düzenlenen FNO kapsamında nefis bir event daveti !
Machka & İpekyol Kadınları ve Twist Kızları için :)
Gerçekten şehirdışında olmamdan sebep katılamayacak olsamda, ertesi gün blogger arkadaşlarımın haberlerini, yorumlarını ve pek tabii fotoğraflarını sabırsızlıkla bekliyor olacağım ! :))

Bu event kaçmaz hanımlar, üstelik Ajda Pekkan sürprizi de var :(
Buyrun ;




   Şimdiden herkese iyi eğlenceler ve keyifli alışverişler :)

'' Bu arada Betwin Us ikizlerimizin verdiği ilk hediyeleri olan şahane Armani Glamour Tote Bag çekişinden haberimiz yoksa hala doooğruuu buraya :) ''

5 Eylül 2011 Pazartesi

Evo's Angels Eylül

Evo's Angel bu ay yine dopdolu konular ve röportajlarla burada !

 
Çoğumuzun sevdiği sonbahara gelince sıra bende 15 adımda bizi stil sahibi yapacak trendlerden bahsettim. Herkesin kendine bir şeyler bulabileceği tüm detaylar burda :) Buyrun :)

****

Vee geldik Eylül ayına.. Sonbahara resmi girişi yaptık. Ancak yakıcı ve yanıcı değilse de tatminkar sıcaklıkların devam etmesi taraftarıyım. Akşamları tiril tiril bir elbisenin üstüne incecik bir hırka giyelim veya oxfordlarımıza yavaş yavaş geçiş yapalım. Ağustos ayı ortasında patır kütür yağmurlara şahit olsak da henüz ne soğuk havaya ne de kara kışa hazır değiliz.
Eylül, bir çok elegan trendi beraberinde getirdi. Öyle fazlaki bu sezon trend parçalar, ister üçünü ister beşini ister hepsini seçin. Zaten önemli olan esas olan iki üç parçayı alıp dolabımızdaki eskilerle kombinlemek. 60/70'lere dönüş varken hazır, anne ve anneanne dolabını da biraz didiklemekte yarar var derim.
Dedim ya trendler çok fazla, pastel ton severler de, ''benim parlamam lazım, sevmem sadeliği'' diyen de kendine bir şeyler bulacak. Ben çok sevindim bu kadar trendin olmasına. Yaz mevsimi zaten sıcaklığından ötürü cıvıl cıvıl oluyor, rengarenk oluyor. Bizim soğuk havayı da canlandıracak, sevdirecek, bizi sonbahara adapte edecek styling'lere ihtiyacımız var.
Şimdi bütün trendlerden bahsedip, ilerleyen aylarda detaya inerek inceleyeceğiz sonbahar/kış 2011'i. O zaman, aslında zaten yirmi gün öncesinden mağazaların raflarını dolduran trendlere gözatmaya başlayalım.
 
1- Önce renkler.. Bu sezon neon renk isteyene turuncu akımı devam ediyor, ancak daha bir kiremit tonlarıyla. Renkler yaza göre daha softlaşmış halde. Hardal sarısı, bebe mavisi, nil yeşili, deve tüyü, turkuaz, mor, somon ve şarap rengi baskın olarak gelecek. Zümrüt yeşili ve kırmızı birbirine en çok yakışan, gece elbiselerini hareketlendirecek tonlar olacak.

2- Bahsettiğim gibi ben öyle pastel olamam diyene, gümbür gümbür lame ve dore renkler mevcut, hemde allı pullu simleriyle pullarıyla. Elbise ve bluzda çok abartı olur diyenine ojesi var göz farı var :) Yeterki parlayan bir objemiz/yerimiz olsun. İlgilisine Zara'da çok çarpıcı dore simli bluzlar var. İnternet sitesinden gözatabilirsiniz.

3-Yıldızlar gökten yere indi! Küpemiz, kolyemiz, kazağımız yıldız yıldız olacak! 



4-İpek, transparan gömlekler. Sezonun bence en hiti, en beni çarpanlardan biri ve bence en esas parçaları. İsterseniz desenlileri de var ancak bence düz beyaz veya kiremit tonları daha makbul. Deri eteklerle, jeanlerle ve sezonun diğer gözdesi bol paça pantolonlarla çok şık olacaklar.
 



5-Peter Pan collar, Türkçe deyimi ile bebe yaka :)Eskinin modası ve bizim önlük giyerken hiç mi hiç hoşlanmadığımız yakalar geri göndü ve az evvel bahsettiğim gömlekler ve elbiselerin yakalarını sarıverdi. Bebe yaka severler, bunlara birde fiyonk veya broş ekleyerek, görünümü daha zengin hale getirebilirler.


6-Feminenlik ve maskülenlik birleşirse ne olur? Bence ortaya cesur ve iddialı görünümü sevenlerin tercih edeceği smokin oraya çıkar. Skinny jean, beyaz bir gömlek, yakada papyon ve erkek blazer.. Bütün gözler üzerinizde! :)


7-Ben gibi oxfordseverler, artık gece hayatında da bu hem düz taban ayakkabı giyip hem şık olabilecek çünkü oxfordlar da okul modundan çıkıp daha dantelli, daha romantik, daha metalik bir hale büründüler :) Çizmelerde ise topuklu severler için yine dizüstü hakimiyeti var ancak bu defa bol bağcıklı bootieler daha moda :)


8-Transparan maksi etekler hala çok gözde ki böyle devam ederse önümüzdeki seneyi de çıkaracak gibi görünüyorlar. Bu etekleri nasıl kullanacağız? Dünyaca ünlü blogger Andy T.'nin yaptığı gibi üstüne yünlü kazaklarımız ve ince halat kemerlerimizle. Abes değil, gayet şık olacak. Yadırgayana, şaşkın bakana ''senin trendlerden haberin yok galiba'' diyip geçiverin :) 


9-Kimonolarrr ! İşte beni vuran diğer trend. Wish list/Shopping list olmak üzere tüm listelerimde var :) Japonya'nın tam göbeğinden kopup geldiler ve bu kış kuşaklarıyla bizi saracaklar. İster desenli modelleri ister metalik renkteki modelleriyle.. Stilseversek kimono da sevmeliyiz :)


10-Floral desenler.. Çiçek bahçesine dönmeden, elbiselerin üstünde ki çiçek detayları hem zariflik katacak kıyafetimize, hem de ince ince bahar kokuları getirecek burnumuza :)


11-Statement necklace denen iri taşlı gösterişli, benim de çok sevdiğim kolyelere bir de bu sezon tasma kolyeler arkadaşlık edecek. 4.maddede bahsettiğim ve görsellerde göreceğiniz beyaz ve kiremit tonlardaki gömleklerin üstünde bir düşünün onları! :)


12-Hırkalar genellikle midi kol, salaş tarzda veya kimono formlu olacak. 


13-Etoller! Bence sezonun en zengin gösterecek trendi. Farklı şekillerde kullanımı olacak. Boynu saracak her zaman olduğu gibi, Koton f/w 2011 katalogunda oldugu gibi yandan çapraz takılacak veya çantadan sarkacak. Seçim sizin :)
 


14-Nil yeşili ve turkuaz bence en güzel renklerden ikisi. Peki bu şahane renklere deve tüyü eşlik ederse ne olur? Mükemmel olur. Deve tüyü turkuazın en yakın arkadaşıdır.Asla unutmayalım, mümkün olduğunca onları biraraya getirelim ve göz şenlendirelim :) İkisini buluşturduğumuz yerde de nil yeşili ojeyi ihmal etmeyelim :)

15- Oje demişken, arada kalmak yok bu kez, ya metalik renkler tercih edeceğiz en parlağından veya her rengin 2 3 soft tonunu süreceğiz.. Sonbahara yakışır ojeler almak gerek şimdiden.


Color-block yazından çıktıktan sonra bu tonlara alışmak zor elbet ama bence o kadar renk cümbüşünden sonra bu sonbaharda gözler dinlenecek, yorgun turuncular/sarılar/pembeler bir nefes alacak.
15 madde arasından, ki eminim unuttuklarımda var, kendinize en yakışacak, en çok seveceğiniz maddeleri şimdiden seçin ve alışveriş listenizi oluşturmaya başlayın :)

Sevgiler..

4 Eylül 2011 Pazar

Clutch ve Portföy

 Yazlık çantaları yaz bitmeden ortaya dökelim dedim. Portföy ve clutchların zamanı yok elbet ama kara kış ortasında pek cırt renkler münasip kaçmıyor bazen. Yazın tercihim mini mini çantalardan yana, hemen içine bir cüzdan bir telefon bir ruj bir de para atmalık ama kışın işin rengi değişiyor. Nedense insan daha çok şeye ihtiyaç duyuyor gibi geliyor. Elde tutmak eldivenlerden ötürü beni bazen rahatsız ettiğinden tercihim genelde postacı modeller, taşıma derdi olmadan hemen yanıbaşınızda mis gibi çantanız :)
 Çanta mı ayakkabı mı.. Ben bir çantaseverim. Uzun süre ayakkabı almayabilirim ama uzun süre çanta almadan mümkün değil yapamam. Ayrıca nerden olduğu da mühim değil, beğendiğim herhangi bir çantayı edinebilirim, yeter ki şık görünsün yada işlevsel olsun. Yaz okuluna kaldığımdan mıdır bilmem ara ara kocaman çantalar takıyorum ki defteri kitabı alıversin içine diye :) Niyetim de bir büyük siyah bir de kahve tonlarında kışlık çanta almak var ama ondan önce madem yolum İstanbul'dan ziyade Ankara'ya düşüyor hem biricik ablamı ziyaret, hem H&M'e hoşgeldin! deme maksatlı hemde sırada ki favorim Wear a Smile'in bu postunda kullandığı, Beymen Blender'dan alınmış, aslında amacı macbook case olmak olan ancak portföy olarak da mis gibi kullanılabilen Marc Jacobs'u edinmek amaçlı bir Ankara seyahati düşünmekteyim :)
 Büyüklerdense küçük çantalara bir gözatalım istedim. Büyük çantalarım için daha sonra bir post yapabilirim :)

Beyaz omuzdan asmalı çantayla başlayalım. İçi oldukça derin, çok kullanmasam da ara ara işimi görmüyor değil :))

Madem rafya trendi var öyleyse anneciğim ver bakalım bana bu çantayı dedim :)


 O cüzdanı oraya kutu çantayla özdeşleştirdiğim ve onları beraber kullandığım için koydum, kendimce amacı var :))


İşte tam da bu noktada fotoğraf makinesinin şarjı bitmiş ve ben, sona kaldığı için bu resmi telefonla çekmek zorunda kalmıştım. Ondan sebeple zaten kalem kutu kıvamındaki Zara'nın bu el çantası iyice dikiş nakış çantasına dönmüş :)

Bir piton aşkım var evet, inkar etmiyorum :)

İçinde hem lame hem dore renkler olduğundan simli portföy birçok elbisenin kurtarıcısı durumda. Parlak taşlı gümüş çanta ise çok sevdiğim(!) bir arkadaşımdan, çok uyumlu kolye ve küpe takımı ile hediye idi. :)

 Resimlere bakınca model ve renklerde aslında ne kadar sabit olduğumu gördüm:) Bir pembe, mor, efendime söyliyim mavi çantamda olabilirmiş, en kısa zamanda bu edinmem ve bu tutumumu aşmam dileklerimle :))