İzleyiciler

16 Ağustos 2011 Salı

Evo's Angels Ağustos

Bu ayki yazıma geçmeden önce Evo's ekibimizi Club Vitrin'de gerçekleştirdikleri muhteşem Yaza Merhaba Partisi ve Defileden ötürü tebrik etmek isterim. Henüz senesini doldurmamış bir dergi için çok başarılı olaylar bunlar. Şehir dışında olduğum için katılamadım partiye ama Hürriyet Kelebek ekinde çıkan haberden çok çok gurur duydum.


Ağustos sayımızda ünlü konuğumuz mankenlikten şarkıcılığa terfi eden Ece Gürsel.


Dergimizin tamamını okumak için tam olarak buraya :)
İşte bu da benim bu ayki yazım .

Yazın takvimsel olarak son ayına girmiş bulunuyoruz, sıcakların devam edeceği bir gerçek ama ağustos bitimiyle beraber hepimiz tatil modundan çıkıp sonbahar moduna doğru yavaaş yavaş geçiş yapacağız. Kimi trendler devam edecek, kimilerine şimdilik elveda diyeceğiz, bazı renkler yerini daha pasteline daha matına bırakacak. Neon renkler yerini şu an yolda olan, gümbür gümbür gelen lamelere, dorelere yani parlak renklere bırakacak. Uzun-dar kollar, maksiler yine dolabımızda olacak.
Kış itibariyle sizlere stil önerilerinde bulundum, bahar/yaz trendlerinden bahsettim. Evet ne dedik, neon renkler dedik, tulumlar, maksi elbiseler-etekler, midi boy etekler dedik, danteller, şifonlar, romantik detaylar dedik, koccaaman çantalar yerini portföylere bıraktı ve artık clutchlar moda dedik, tepeden tırnağa gelin gibi bembeyaz olmak dedik, hasır topuklar, rafya çantalar dedik, yüksek beller, ince halat kemerler, az da olsa leoparlar dedik. Puantiye ve denizci trendi 3 sezondur hala revaçta dedik. Dedik de dedik ve tüm bunların doğrultusunda biz modasever hanımlar sık sık alışveriş yaptık, ister istemez kulağımıza fısıltı şeklinde neon renklerrr, elbiseler al al al diye söyleyip duran meleği dinledik dolabımızı yeniledik. An itibariyle indirimin son demleri, tutanın elinde kalan ürünler var mağazalarda, hala bir şeyler bulabilmek mümkün ama sonbahar kreasyonları da yavaş yavaş yerlerini almaya başladı raflarda. Bundan böyle olanla idare etme zamanı.
Şöyle bir özet geçmek istedim çünkü bu ay size stil önerilerinden değil, evde basitçe yapabileceğimiz aslında hepimizin aklına az çok gelmiş olan ama yapmaya üşendiğimiz şeylerden bahsedeceğim. Yaş kaç olursa olsun, takıya tokaya gönül vermiş hangi kadının evinde incik boncuk yoktur ki? Yada ha giydim ha giyeceğim diye elinde fazladan tuttuğu tshirt veya kullanılacağı günü bekleyen bir eşya? İşte tüm bunları sıcakların 40 dereceleri bulduğu bugünlerde, sıkıldığımız anlarda yapmamız mümkün, kimisini bir iğne iplik kimisiniyse silikon tabancasıyla. Yazın sıkça tercih ettiğimiz atletlere kurdela dikerek farklı bir görünüm elde edebiliriz. Diz kısımlarında kalıp, boyunu sevmediğimiz bir eteği bir tshirt veya yine bir atlete göğüs altı bir yerden dikerek elbise elde edebiliriz. Gözümüze düz gelen bir eteği yırtmaçlı hale getirebiliriz. Bir broş veya apolet çoğu düz bodyi hareketlendirir. Hangimiz beğenmedik ki Burberry Prorsum 2011 koleksiyonundaki dikenli trenchcoat ı? Ama kabarık fiyatından dolayı madem almak mümkün değil, elimizdeki trench imizi bu şekilde değerlendirebiliriz. Maksi-mini-transparan modası varken, aldığımız bu şekildeki eteğin astarını istediğimiz boyutta keserek son trend bir etek elde edebiliriz. Yada kolayca temin edebileceğimiz keçe kumaşı istediğimiz gibi şekillendirip, üstüne resimdeki gibi dergilerden kestiğimiz renkli taşlar yapıştırıp klips takarak çok şık bir küpe sahibi olabiliriz. Yine kartonları istediğimiz biçimde kesip arkasına ufak bardak yapıştırarak evimizi süsleyecek bir vazo elde edebiliriz. Çerçeve, sehpa gibi materyalleri de spreylere boyayarak yepyeni eşyalar kazanabiliriz.







www.psimadethis.com'dan aldığım bu görseller size ilham kaynağı olsun, fazlası için siteye göz atabilirsiniz. Oturduğumuz yerde takı, kıyafet modifiye etmek bu şekilde mümkün, hem boşta olan şeyleri değerlendirmek hem de eşyalara yeni görünüm kazandırmak için. Hadi bakalım, hazıra konduğumuz yeter, çalışsın ellerimiz :)
Sevgiler..

2 yorum:

irem dedi ki...

modifiyeyi sevenler için tam bir cennet psimadethis, o kadar güzel fikirler oluyor ve yapınca öyle şahane şeyler çıkıyor ki... çok sıkı takipçisiyim, artık senin de =)

evo dedi ki...

bizde seninle çalıştığmız için çok mutluyuz.