İzleyiciler

5 Eylül 2011 Pazartesi

Evo's Angels Eylül

Evo's Angel bu ay yine dopdolu konular ve röportajlarla burada !

 
Çoğumuzun sevdiği sonbahara gelince sıra bende 15 adımda bizi stil sahibi yapacak trendlerden bahsettim. Herkesin kendine bir şeyler bulabileceği tüm detaylar burda :) Buyrun :)

****

Vee geldik Eylül ayına.. Sonbahara resmi girişi yaptık. Ancak yakıcı ve yanıcı değilse de tatminkar sıcaklıkların devam etmesi taraftarıyım. Akşamları tiril tiril bir elbisenin üstüne incecik bir hırka giyelim veya oxfordlarımıza yavaş yavaş geçiş yapalım. Ağustos ayı ortasında patır kütür yağmurlara şahit olsak da henüz ne soğuk havaya ne de kara kışa hazır değiliz.
Eylül, bir çok elegan trendi beraberinde getirdi. Öyle fazlaki bu sezon trend parçalar, ister üçünü ister beşini ister hepsini seçin. Zaten önemli olan esas olan iki üç parçayı alıp dolabımızdaki eskilerle kombinlemek. 60/70'lere dönüş varken hazır, anne ve anneanne dolabını da biraz didiklemekte yarar var derim.
Dedim ya trendler çok fazla, pastel ton severler de, ''benim parlamam lazım, sevmem sadeliği'' diyen de kendine bir şeyler bulacak. Ben çok sevindim bu kadar trendin olmasına. Yaz mevsimi zaten sıcaklığından ötürü cıvıl cıvıl oluyor, rengarenk oluyor. Bizim soğuk havayı da canlandıracak, sevdirecek, bizi sonbahara adapte edecek styling'lere ihtiyacımız var.
Şimdi bütün trendlerden bahsedip, ilerleyen aylarda detaya inerek inceleyeceğiz sonbahar/kış 2011'i. O zaman, aslında zaten yirmi gün öncesinden mağazaların raflarını dolduran trendlere gözatmaya başlayalım.
 
1- Önce renkler.. Bu sezon neon renk isteyene turuncu akımı devam ediyor, ancak daha bir kiremit tonlarıyla. Renkler yaza göre daha softlaşmış halde. Hardal sarısı, bebe mavisi, nil yeşili, deve tüyü, turkuaz, mor, somon ve şarap rengi baskın olarak gelecek. Zümrüt yeşili ve kırmızı birbirine en çok yakışan, gece elbiselerini hareketlendirecek tonlar olacak.

2- Bahsettiğim gibi ben öyle pastel olamam diyene, gümbür gümbür lame ve dore renkler mevcut, hemde allı pullu simleriyle pullarıyla. Elbise ve bluzda çok abartı olur diyenine ojesi var göz farı var :) Yeterki parlayan bir objemiz/yerimiz olsun. İlgilisine Zara'da çok çarpıcı dore simli bluzlar var. İnternet sitesinden gözatabilirsiniz.

3-Yıldızlar gökten yere indi! Küpemiz, kolyemiz, kazağımız yıldız yıldız olacak! 



4-İpek, transparan gömlekler. Sezonun bence en hiti, en beni çarpanlardan biri ve bence en esas parçaları. İsterseniz desenlileri de var ancak bence düz beyaz veya kiremit tonları daha makbul. Deri eteklerle, jeanlerle ve sezonun diğer gözdesi bol paça pantolonlarla çok şık olacaklar.
 



5-Peter Pan collar, Türkçe deyimi ile bebe yaka :)Eskinin modası ve bizim önlük giyerken hiç mi hiç hoşlanmadığımız yakalar geri göndü ve az evvel bahsettiğim gömlekler ve elbiselerin yakalarını sarıverdi. Bebe yaka severler, bunlara birde fiyonk veya broş ekleyerek, görünümü daha zengin hale getirebilirler.


6-Feminenlik ve maskülenlik birleşirse ne olur? Bence ortaya cesur ve iddialı görünümü sevenlerin tercih edeceği smokin oraya çıkar. Skinny jean, beyaz bir gömlek, yakada papyon ve erkek blazer.. Bütün gözler üzerinizde! :)


7-Ben gibi oxfordseverler, artık gece hayatında da bu hem düz taban ayakkabı giyip hem şık olabilecek çünkü oxfordlar da okul modundan çıkıp daha dantelli, daha romantik, daha metalik bir hale büründüler :) Çizmelerde ise topuklu severler için yine dizüstü hakimiyeti var ancak bu defa bol bağcıklı bootieler daha moda :)


8-Transparan maksi etekler hala çok gözde ki böyle devam ederse önümüzdeki seneyi de çıkaracak gibi görünüyorlar. Bu etekleri nasıl kullanacağız? Dünyaca ünlü blogger Andy T.'nin yaptığı gibi üstüne yünlü kazaklarımız ve ince halat kemerlerimizle. Abes değil, gayet şık olacak. Yadırgayana, şaşkın bakana ''senin trendlerden haberin yok galiba'' diyip geçiverin :) 


9-Kimonolarrr ! İşte beni vuran diğer trend. Wish list/Shopping list olmak üzere tüm listelerimde var :) Japonya'nın tam göbeğinden kopup geldiler ve bu kış kuşaklarıyla bizi saracaklar. İster desenli modelleri ister metalik renkteki modelleriyle.. Stilseversek kimono da sevmeliyiz :)


10-Floral desenler.. Çiçek bahçesine dönmeden, elbiselerin üstünde ki çiçek detayları hem zariflik katacak kıyafetimize, hem de ince ince bahar kokuları getirecek burnumuza :)


11-Statement necklace denen iri taşlı gösterişli, benim de çok sevdiğim kolyelere bir de bu sezon tasma kolyeler arkadaşlık edecek. 4.maddede bahsettiğim ve görsellerde göreceğiniz beyaz ve kiremit tonlardaki gömleklerin üstünde bir düşünün onları! :)


12-Hırkalar genellikle midi kol, salaş tarzda veya kimono formlu olacak. 


13-Etoller! Bence sezonun en zengin gösterecek trendi. Farklı şekillerde kullanımı olacak. Boynu saracak her zaman olduğu gibi, Koton f/w 2011 katalogunda oldugu gibi yandan çapraz takılacak veya çantadan sarkacak. Seçim sizin :)
 


14-Nil yeşili ve turkuaz bence en güzel renklerden ikisi. Peki bu şahane renklere deve tüyü eşlik ederse ne olur? Mükemmel olur. Deve tüyü turkuazın en yakın arkadaşıdır.Asla unutmayalım, mümkün olduğunca onları biraraya getirelim ve göz şenlendirelim :) İkisini buluşturduğumuz yerde de nil yeşili ojeyi ihmal etmeyelim :)

15- Oje demişken, arada kalmak yok bu kez, ya metalik renkler tercih edeceğiz en parlağından veya her rengin 2 3 soft tonunu süreceğiz.. Sonbahara yakışır ojeler almak gerek şimdiden.


Color-block yazından çıktıktan sonra bu tonlara alışmak zor elbet ama bence o kadar renk cümbüşünden sonra bu sonbaharda gözler dinlenecek, yorgun turuncular/sarılar/pembeler bir nefes alacak.
15 madde arasından, ki eminim unuttuklarımda var, kendinize en yakışacak, en çok seveceğiniz maddeleri şimdiden seçin ve alışveriş listenizi oluşturmaya başlayın :)

Sevgiler..

12 yorum:

Trendydolap dedi ki...

Oje renkleri ne kdr guzelll

http://trendydolap.blogspot.com/

Unknown dedi ki...

Bu senenin trendi olan kimonolara ve iri metalik kolyelere bayılıyorum tatlım! :)


http://betwinus.blogspot.com/

deniz saatçioğlu dedi ki...

Harika bir post olmuş, ellerine sağlık.

denizsaatcioglu.blogspot.com

70s and Today dedi ki...

hepsi bir arada! süper olmuş =)
ben de bebe yakaları, allı pullu cicileri ve etol trendini bol bol kullanmak istiyorummm!

70sandtoday.blogspot.com

Unknown dedi ki...

Canım mail adresini blogunda bulamadım f.g.guzelce@gmail.com a boş mail atabilir misin rica etsem?:)

Seda Maç dedi ki...

ojelere bayıldııııııııııııııım

Daisy dedi ki...

That kimono is my favourite. I love the colours!

Sara dedi ki...

I love the items that you picked especially that glittery jacket is unbelievable; I would so love to have one just like that! You have a lovely blog and I am a new follower! Hope you will like my blog and follow back!

Pop Culture&Fashion Magic

Elf in Alphabet dedi ki...

@Trendydolay Aynı fikirdeyim :)

@Betwinus ya ben ya beeennn :))

@deniz saatçioğlu çok tesekkür ederim :)

@70s and Today seçeneğimiz çok, dilediğimiz gibi kullanabiliriz :)

@Rococosh çok güzeller :)

@daisy kimono is my favourite too :)

@sara I used the items totally ı love.
Im your new follower .)

Aysun Karaalioğlu dedi ki...

tum maddeler nokta atışı gibi cnm , yazın cok basarılı bir çok kişi faydalaacaktır..

Natalie Koltunovskaya dedi ki...

The sparkling blazer is beautiful!

Nazlı Babaoglu dedi ki...

ipek transparan gömlekleri, dışı transparan koyu yeşil eteği çok sevdim hatta yıldızlı kazağı ve hatta kolyeleri de...hatta aslında hepsini :)