İzleyiciler

27 Ocak 2012 Cuma

Olivia Palermo

Olivia Palermo..


25 yaşında, tarzını fazlasıyla oturtmuş hem oyuncu hem model. Ancak ben onun tamamıyle sokak modasına fazlasıyla yön ve ilham veren tarafındayım. Aslında konum Olivia Palermo ve Miroslava Duma'nın kıyaslamalı stilleri iken, açıkçası Olivia'nın görselleri beni fazlasıyla cezbetti ve bu yazıyı sadece O'na ayırmak istedim.
Olivia dediğimiz hanım hanımcık çıtı pıtı bir kızımız. Tarzı çok net aslında, tamamıyle elegan. Uç noktalarda değil de kendi sınırları içinde belli parçalarla kendini riske atmadan oluşturmuş tarzını. Nerdeyse bütün moda haftalarında front-row'ları ünlü olmasından ziyade tarzından dolayı hak ediyor bence.








Aklımda fazlasıyla kalan bir maxi etek+gömlek+kemer kombini vardı ki hemen peşinden nerdeyse tüm dünya aynı trendi uyguladı. İkon desek fazla mı gelir? Belki bir an için evet demek gelebilir içimizden ancak şöyle ki.. Herkesin kolayca ikon olduuğu günümüzde, Olivia'nın tüm dünyada bu kadar takip edilip sevilmesinin önemli bir sebebi var. Diğerleri gibi bir giydiğimi bir daha giymem gibi bir kapris sahibi değil. Çekinmeden aynı ayakkabı veya montla defalarca karşımıza çıkabiliyor. Alışverişleri yüksek ölçüde Zara, H&M ve TopShop'dan. Yani çoğumuzun kolaylıkla ulaşabilir olduğu ve genellikle tercih ettiği markalar. Bu yüzden sanırım insanlar O'nu kendine daha da yakın buluyor. Evet tam bu noktada blogger olmasının da kan kaynatmada etkisinin yüksek olduğunu söylemek isterim. İletişim önemlidir :)




Resimlerde kürkü ve özellikle leopar bootielerini farklı kombinlerde sıklıkla kullandığını görebiliriz. Özellikle dikkatimden kaçmayan şeyse leoparı sadece ayakkabıda kullanması. Deri pantolon, şifon gömlekler ve blazerlar çoğunlukla vazgeçilmezleri. 







Favorilerimden biri wide leg camel renk denimiyle olan zarif kombini, diğeriyse militar ceket ve binici çizmeleriyle oluşturduğu keskin ama günlük stili. Kesinlikle ilham alınması gereken bir tarzı var.







Üstelik vermek istediği 2 mesaj var, match(eşleştirmek) ve mix(karıştırmak) etmekten korkmayın diyor.  Renkler ve desenler çoğu zaman dolap başında kıyafetlere doğru bakarken bizi korkutabilir ama Olivia'nın yaptığı gibi farklı parçaları en sade şekilde eşleştirerek şık bir kombin yaratabiliriz. 
Ve en önemli detaylardan biri , takı takmaktan korkmamak gerek. Zira görünümü güzelleştiren detayların yolu takılardan geçer. 


Canlı renklerse yaz olsun kış olsun bizimle beraber herkesin içini kıpır kıpır yapacaktır, tıpkı Olivia'nın da binici çizmeleriyle kırmızı pantolonunu tercih ettiği gibi..






Kürk her dönem gibi günümüzde de zenginlik kaynağı. Tabiki sahtesinden bahsediyorum. Ben de Olivia gibi çok seviyorum ve tavsiye ediyorum hala edinmemiş olanlara.İster etol, isterseniz resimlerdeki gibi yelek halini.




Son olarak söylemek isterim, resimlerde ciddi anlamda güzel detaylar gizli. Hem naturel hem elegan stil isterseniz, buyrun, ilhamınız bol olsun ! 

19 yorum:

Fikriye Filtresiz dedi ki...

İlham olsa nolucak kuzum adamda endam olacak endam:)))

j.d. dedi ki...

Hem güzel, hem ulaşılabilir ve hoş giyiniyor daha ne olsun^^

chfashiontrend dedi ki...

bloğunu yeni keşfettim cidden hoşpaylaşımlar var....Çok narin ve tarzı çok iyi ...süper paylaşım..sevgiler

Unknown dedi ki...

güzel ilhamlar aldım gerçektende:))

Duygu Senyurek dedi ki...

Merhaba bloguma yorum yapmissin tesekkurler ben de geldim bloguna:)
Sevgiler
Duygu

darkolivee dedi ki...

ne kadar masum ne kadar tatlı bir yüzü var, giydiği tüm kıyafetler harika, dediğin gibi hep bir dengeleme var, hiç boğmamış birbirini, benim buyumda var şuyumda var giymek takmak değil amaç, ne hoş kombinlemiş, özellikle leopar ayakkabıları harika... koşup almak istedim bi an :))

not:headerindeki resim ne güzel yaa, bayıldım sakın değiştirme :))
bloğunu çok sevdim, takipteyim canım...

sevgiler

GüzelGül dedi ki...

giydigi ayakkabialra bittim ben yaaaaa :)takibe aliyorum canim seni

Mein Blog/Blogum

Adsız dedi ki...

Çok tatlı olmuş bu post, ellerine sağlık

OYA dedi ki...

ayakkabılara bayıldım.tüm kıyafetler şahane...

Trendsum dedi ki...

Bence bu kadar sade ve bu kadar şık olmak başlı başlına bir kabiliyet. Bayılıyorum olivia'ya. Ellerine sağlık çok güzel bir post olmuş :)

Bu arada blogumda bir hediye çekilişi düzenliyorum, katılmak isterseniz beklerim ;)

http://trendsum.blogspot.com/

Modagrafya dedi ki...

olivia'nın tarzını ben de beğenirim bazen kendisini çok tekrarlasa da. zaten günümüzün kıyafetleri en çok konuşulan kişisi herhalde o.

deniz saatçioğlu dedi ki...

Her zaman çok şık ve güzel ama Alışveriş Danışmanına aynen katılıyorum. O kadar ince ve narin bir fiziği olmasa, bu kombinler bu kadar zarif görünür mü acaba :)

Bu arada, çok çok teşekkür ederim, yıldönümü postuma yorumun için canım.
Öpüyorum

denizsaatcioglu.blogspot.com

Unknown dedi ki...

Olivia Palermo hem güzelliği hem de zerafeti ile benim de çok ama çok beğendiğim isimlerden tatlım. Her bir karede birbirinden stil sahibi kombinler var, hepsine hayran hayran baktım çok güzel derlemişsin canım benim :) öpüyorum seni kocaman...

Seda Maç dedi ki...

benim de en sevdiklerimden, stil sahibi denince aklıma ilk gelenlerden :)

Venusenme dedi ki...

Aynı leopar desenli ayakkabıları 5 farklı şekilde( en az) kombinlemeseymiş keşke

The Scent of Glamour dedi ki...

Love her style!!! She is very chic!
If you want, check out my blog

http://thescentofglamour.blogspot.com/

Fabrizia Spinelli dedi ki...

This post is really nice, I like it so much!!! These photos are amazing!!!I love her style!
Take a look and if you want we can follow each others: Cosa mi metto???
Win a
50euros ZouZouVintage gift card plus free shipping!

Unknown dedi ki...

Elif'cim son postun yoruma kapalı mı yazıcaktım bulamadım? Bir de mail adresini göremedim canım f.g.guzelce@gmail.com'a boş mail atar mısın tatlım? ;)

Zeynep Şeker dedi ki...

Ben kıyafetlerin dışında Olivia Palermo'nun saçına bayılıyorum desem... Tam ortadan ayrılan saçlar çok hoşuma gidiyor ama benim saçlarım nedense böyle olmuyor. Ya da bana öyle geliyor bilemedim :)