İzleyiciler

20 Mart 2012 Salı

A'dan Z'ye Bahar/Yaz Trendleri



  

Asimetrik kesimler:
Elbiseleri, etekleri bu sezon verev-asimetrik kesimlerde ister U, istersek miniden arkaya dogru midiye geçiş boyunda şekilli olarak kullanıyoruz. Geçen sezondan kalanları indirim ganimeti olarak almış olanlar gerçekten şanslılar.



Bebe yaka/Boyfriend Jean:

*Kıyafetlere şirinlik katan, diğer tabirle Peter Pan Collar benim de en sevdiğim trendlerden. Gömleklerle başlayan bebe yaka akımı, bu sene elbiselere ve içinde kat oyunu olan t-shirtlerle hayat buldu. 
*Boyfriend jeanlerse ister düz taban ister yüksek ökçelerle giymek için son derece favori.


Ceket:
Blazer ceketler her mevsimin gözbebeği. Üstelik bu sezon 2 ton olanlar ve saten yakalar çok şık, çok giyilesi.



Dolgu Topuk/Dantel/Deri/Dekolte:
*Bu sezon çok hit olan dolgu topuk botlar, güneşle beraber yerini dolgu topuk sandaletlere bırakıyor hem de en cıvıl cıvıl renkleriyle.
*Dantel detaylarsa kıyafetimize romantizm katan haliyle son sürat bizimleler.
*Düşünüyorum ki deri pantolon, elbise ve etekler seksi görünüm en temel parçalarından biri ki bu sezon renklerin en canlı tonlarında elbise ve etek olarak raflarda yerini aldı.
*Ölçülü ve kusursuz dekolteyi her kadın sever, sırt dekoltesi bir de sırttan sarkan kolyeyle beraber çok seksi, çok feminen duracak!



Etnik desenler:
Bu tip desenleri özellikle şalvar pantolonlarda ve elbiselerde görmek mümkün olacak.
Floral desenler/Fiyonk:
*Yine mi çiçek? Evet, sevenine tepeden tırnağa, aksesuarından pabucuna kadar her ayrıntıda büyüklü küçüklü çiçekler var :)
*Fiyonklar başımızın tacı, ister yüzük, ister kemer haliyle ki Burberry defilesi bize fiyonk kemerlerin ne denli trend olacağını gözümüze soka soka gösterdi :) 


Gömlek:
Geçen seneden devam eden transparan, asimetrik kesimleriyle en sevdiklerimden. Düğme kapalı model seviyorsak az önce bahsettiğim fiyonklardan bir tane yakamıza kondurabiliriz veya statement necklace dediğimiz iri taşlı gösterişli kolyelerden, broşlardan kullanarak gömleğimizi hareketlendirebiliriz.
Hasır:
Rafya trendi de dolgu topuk ayakkabılarımıza, espadrillere ve panama şapkalarımıza hayat verenlerden. Bir de elde şık bir hasır çanta olursa, tam bir yaz kadını olmak kuvvetle mümkündür.
İnci:
Asalet ve zarifliğin son noktalarından olan bu minik beyaz topları artık gündüz de en abartı şekliyle kullanabiliriz. Renkli kurdelalarla bağlanıp broşlarla hareketlendirebileceğimiz inci kolye yapımı birçok blogda mevcut. Googledan ısrarla isteyiniz :)
Kalem etek/Kürk:
*Feminenlik, kadınsılık ne ararsanız kalem etekte. Üstelik illa gece tercih etmek yerine akşam üstü veya gündüz basic bir atlet, sandalet ve iri taşlı kolyelerle kombinleyebiliriz.
*Kürk(elbette yapay olanı) serin akşamlarda hırka kenarlarında veya geceleri şık kıyafetimizi tamamlamak için etol olarak bir süre daha kullanılabilir.






Leopar:
Ondan hiçbir zaman, hiçbir sezon vazgeçmek mümkün olmayacak. Sevmeyeni lütfen kusura bakmasın :)



Mint/Militar/Metalik/Maksi:
*Mint yani su yeşili bu sezonun top trend rengi öyle güzel öyle şeker ki bir değil birden fazla alınmayı hakediyorlar. Cansız mankenlerin üstünde bile oldukça fresh görünen bu renk, bizler giyince karşıdakine nefes aldıracak, o laa laa J
*Military tarz da ince parka tip ceket/montlar ve gömleklerle bu baharda bizimleler, defilelerden anlaşılan o ki seneye de bizimle olmaya devam edecekler.
*Metalik trend en lame en dore haliyle takıları etek ve ceketleri süslüyor. Kelepçe bilezikler ve plaka kolyeler kesinlikle en basic görünümü dahi bir anda değiştiriyor. Ucu metalik olan 2 ton pabuçlar oldukça revaçta ve Blake Lively’nin sıkça kullandığı metalik renk eteklerse cabası. Ayrıca şu an kolay bulunmasa da metal kemerler yazın bombası olacak!
*Maksi etek trendi bir başladı pir başladı, zannetmem ki bizi terkedip gitsin, diliyorum ki lütfen gitmesin, herkes çok sevdi çok giydi ama hala tükenmedi, çok çok kalp!






Neon renkler:
Yani floresan renkler, daha açık tabirle cart renkler çok gözde, tüm dünya neon-block trendini uyguluyor. Şu an bloglarda gördüğüm en fazla neon sarı kullanımı, ayakkabı topuğu boyamasından kolye boyamasına kadar spreyle birçok neon DIY projesi uygulanıyor. Bu trendinin yumuşak kullanım haliyle dondurma renklerinden oluşan daha soft daha pastel renk kombinleri. Hangisini dilerseniz J



Omuz pencereleri/Oranj/Örgü:
*Omuz pencereleri sıklıkla çıkmadı karşımıza ama ben 1 2 ay içerisinde sevileceğini düşünüyorum. Üstelik kendimizinde açabileceği bu pencereler artık giymediğimiz gömleklerimizi yeniden yorumlamak için birebir değil mi?
*Oranj yani turuncu ve tonlarını kıyafetlerimizde bir kolye küpeyle dahi olsa eksik etmemeliyiz, zira geçen yaz turuncunun nasıl güzel patladığına şahit olduk, o yüzen bu sezonda da onu bırakmadık. Bu rengi çok sevmenin haklı gururunu yaşamıyorum değil J
*Geçen kış McQueen ile başlayan krepeli saçların uçlarındaki örgülerde hem naturellik hem romantizm katıyor görünümümüze. Yazın örgü aralarına minik çiçekler takarak kullansak bence çok da güzel olur, denemeye değer .


Pile/Pul/Püskül
*Etekler pilelerle şenlendi, muhakkak almamız gereken parçalardan biri bana göre. Kombinlemesi hem gündüz hem gece için muhtemel. Özellikle neon renkte olanlar sezonun olmazsa olmazlarından.
*Pullar ve payetler özellikle gece kıyafetlerinde karşımıza çıktı derken çantalarımızı da süsledi son dönemlerde. Dikkatli kullanım gerektiren ayrıntılardan biri de payetli elbise kullanımı zira fazlası gözü yoruyor.
*Özellikle çantalara çok yakışan püskül sade kıyafetimize eşlik edebilir veya etnik desenli kıyafetlerimizle şık beraberlik sağlayabilir.

Retro:
Asla vazgeçilemeyen, dünya döndükçe bizimle olmaya yıllandıkça güzelleşmeye devam edecek retro akımı her zaman olduğu gibi bizimle bu senede de.


Sim:
Eline geçen kıştan başlayarak sim almayanı onu tutkalla karıştırıp ayakkabı çanta boyamayanımız kaldıysa onlara sesleniyorum, glitter trendi son hız ayakkabılarla devam ediyor, yapın yada alın J

Transparan:
Özellikle gömlek ve etekler için transparan detaylar parlayan yıldız gibi. Astarı kısa maksi şifon etekler yada gömlekler bu trendin baştacı. 

Uyum-suzluk:
Baştan ayağa aynı renk olma akımı var ama bunun yanı sıra uyumsuzluk akımı da var, zıt renkler, ojeler ve bence artık ayakkabı çanta uyumuna biri dur demeli, tezatlık güzeldir.

Vamp Olmak:
Vamp olmanın yolu artık maskülen tarzdan, havalı saçlardan ve muhteşem bir kombinden geçiyor. O yüzden aşırı dekoltelere, mini minilere bir son versek ne hoş olur.

Yırtmaç/Yaka:
*Evet, maksi eteklerdeki uzun yırtmaçlar bize seksilik katarken bir yandan da gizemi bol bir hava yaratacak. Cesur olsun, illa yüksek ökçeler giyip duble havalı olmaya gerek yok, sandaletlerle de kombinleyebilceğiniz bu yırtmaçlı eteklerle kontrol elinizde olsun.
*Yaka denince bende akan sular duruyor, iyiki böyle bir trend varoldu, taşlısı, incilisi, pullusu, zımbalısı. Aksesuar olarak yaka kullanmak, kombinimizi baştan yazma sebebi kesinlikle.

Zımba/Zebra desen:
*Zımbalar yazın jean şortlar, gömlek yakaları, ayakkabılar ve çantalardan geçerken 2012-2013 kışında eldivenleri, deri ceketleri dört bir taraftan saracak.
*Zebra desen demek artık siyah beyaz uyumu demek, bronz tende harikalar oluşturmak demek. Çok bir şey söylemeye gerek yok çünkü bu 2 renk eminim herkesin favorisi.

via polyvore, perezhilton, street-fashion

Nefis Marni at H&M pullu yakaya sahip olabilmek için Stylish Times bloguna ışınlanma zamanıdır ; http://stylishtimes.blogspot.com/2012/03/marni-at-h-giveaway-hediye.html :)











13 yorum:

Fikriye Filtresiz dedi ki...

Bitmiyor anacım bitmiyor, her gün bişey almaktan imanım gevredi, ben her gün tamam işte hepsini aldım diyorum, hooop yeni trendler, dipsiz kuyu misali düştükçe düşüp kendi mokumuzda boğulucaz bu gidişle:))

Süm dedi ki...

Bu posttaki her her heeerrrşeyi istesem nolurki:((

Blogumda çekilişim var, bekleriiim...Sevgiler:)

http://birdilimportakal.blogspot.com/2012/03/bakn-burada-ne-varms-hediye-zaman.html

Nazlı Babaoglu dedi ki...

çok güzel bi post olmuş :)

yeni postumu görmek istersen;

http://nazlibabaoglu.blogspot.com/

civciv dedi ki...

cok keyifli bir post olmus :))elline saglik !

...benim listemde kesinlike boyfriend bir jean mevcut, yillardir hala alicam :D


güzel bir pazar diliyorum & sevgiler

özlem

xx

deniz saatçioğlu dedi ki...

Ne güzel bir sezon özeti olmuş canım, ellerine sağlık

denizsaatcioglu.blogspot.com

Rainbow Gatherer dedi ki...

beyaz bebe yakalı siyah tişörte bayıldım:=)

irem dedi ki...

bu aralar ben de kafayı en güzel neon ceketi bulmakla bozdum ;) çok güzel bir post olmuş liste yapıp alışverişe çıkmalık ;)

Celia Aranda dedi ki...

Wow! this post is amazing!
Look at those beauties! haha
I love your blog!
XOXO

www.stylebycelia.blogspot.com

Rainbow Gatherer dedi ki...

neon hariç hepsini severim :)

Unknown dedi ki...

Parça parça beni içine alan tüm bu trendleri harika bir şekilde derlemişsin tatlım :)) ben en çok pilili asimetrik etekleri, bir de statement necklace ile kapalı gömlekleri seviyorum, mint yeşili de olmazsa olmaz zaten :) pastel ve canlı floral desenler ve tüm bu güzel trendler ile geçen seneden daha da canlı bir yaz bizi bekliyor Elif'cim :)))

Seda Maç dedi ki...

çok seviyorum asimetrik kesimleri gel görki minnak boyumdan dolayı eteğini güzel taşıyamıyorum :(
buyüzden bugün asimetrik bi gömlek giydim :) mucx

Hande V. dedi ki...

harika bir post olmuş! tebrikler!

blogunu yeni keşfettim ben de beklerim :)

http://handesinspirationboard.blogspot.com/

Hande V. dedi ki...

harika bir post olmuş! tebrikler!

blogunu yeni keşfettim ben de beklerim :)

http://handesinspirationboard.blogspot.com/